Ons verhaal

ONS VERHAAL

Ontdek

ONS VERHAAL

Ontmoet

ONS TEAM

Derycke is een vertrouwde naam in Brugge die teruggaat op een lange traditie. Die twee componenten komen ook samen in de naam van onze zaak "Wild en Gevogelte Derycke".  In 1933 opende Gabriël Derycke in de Noordzandstraat  een  charcuteriewinkel.  Zijn zoon Daniël ging zich na de Tweede Wereldoorlog in wild en gevogelte specialiseren.


 

Aanvankelijk waren het de notabelen van Brugge die over de vloer kwamen. Dokters en notarissen kochten kwartels of duiven om in het weekend in de pot te doen. Met de toenemende  welvaart werd dit privilege in de jaren zestig uitgebreid naar de hele bevolking. Sinds die jaren overschrijdt iedereen de drempel van onze winkel. Ook kalkoen, dat vroeger een gerecht voor de kerstperiode was, wordt tegenwoordig het hele jaar door gegeten.


Jaren later nam Patrick Derycke  de fakkel over en ging hij zich nog verder specialiseren samen met zijn vrouw Ann. Naast het gekende wild ging hij  verder op zoek naar andere delicatessen om in de winkel te verkopen zoals ganzenlever en Frans gevogelte.


Ondertussen zitten we met Jonas Derycke aan de vierde generatie die de familietraditie wil verder zetten. Samen met zijn vrouw Annelies gaat hij op zoek om naast de verse producten ook nog talrijke huisbereide gerechten te maken. Klanten hebben alsmaar minder tijd om zelf een verse maaltijd te bereiden en dus gaan ze op zoek naar een alternatief. Op deze  trend proberen wij in te spelen en tegelijk willen we ons onderscheiden  door middel van dagverse bereidingen met kwaliteitsvolle producten.

In een slagerij is er steeds veel werk, zeker als je bedenkt dat wij het merendeel van onze producten  zelf maken.

Vooral in het wildseizoen is het alle hends aan dek. We kunnen  gelukkig rekenen op een goed draaiend team.

Het zijn stuk voor stuk harde werkers, die er alles aan doen om u van dienst te zijn en dat steeds met een glimlach.

Patrik Derycke

Patrick Derycke

Heidi Costers

Extra's

HIB - LABEL

Ann Costers

Ingrid Rebree

Jonas Derycke

Karin Ceuppens

Annelies Robben

Als erkenning voor onze huisgemaakte producten ontvingen wij het HIB-label.

Dit label staat garant voor kwalitatieve "handmade in Bruges" charcuterie,

huisbereide gerechten, ...

Copyright @ All Rights Reserved