Wild & Gevogelte Derycke
Over ons

Al meer dan 90 jaar...


"Slagerij Derycke" is een vertrouwde naam in Brugge en omstreken. De zaak heeft een lange geschiedenis en werd een begrip op vlak van wild en gevogelte. Die twee componenten komen ook samen in de naam van onze zaak "Wild en Gevogelte Derycke". 

In 1933 opende Gabriël Derycke, als eerste generatie, in de Noordzandstraat een charcuteriewinkel.  Pas na de Tweede Wereldoorlog ging zijn zoon Daniël zich in wild en gevogelte specialiseren.
Jaren later nam Patrick de fakkel over van zijn vader, hij specialiseerde zich nog verder in Frans gevogelte. Ondertussen zitten we met Jonas aan de vierde generatie. Hij probeert met de inbreng van bereide gerechten de huidige trends te volgen.


Ons verhaal


Mijn naam is Jonas Derycke en samen met mijn vrouw Annelies Robben volgde ik de avondopleiding tot slager-traiteur in Syntra West Kortijk.

Daarnaast volgde ik ook een dagopleiding restauranthouder op dezelfde school.

Het meeste leerde ik echter tijdens mijn stage in Bistro "De Eetkamer" en tijdens mijn eerste werkervaring in de zaak van mijn ouders.


Annelies werkte als administratief bediende bij Lidl op het moment dat we elkaar leerden kennen.

Tijdens de drukke momenten kwam ze telkens bijspringen waar nodig.

Door de liefde voor het vak heeft ze dan de overstap gemaakt naar "Buurtslagers" om werkervaring op te doen.


In 2015 zijn mijn vrouw en ik in het huwelijksbootje gestapt en is Annelies ook fulltime in de zaak beginnen werken. Vanaf dat moment waren er ook concrete plannen om de zaak later verder te zetten. Ondertussen hebben we ook twee prachtige dochters: Elise (2016) & Nora (2019) die maar al te graag een handje toesteken.


We zetten met veel ambitie de familiezaak verder.

We blijven dit doen met veel aandacht voor het product en passie voor de stiel!

Ons team


De slagerij is een echt familiebedrijf


Wij werken samen met onze schoonouders, Heidi is de zus van Ann, Karin is de mama van Annelies en Ronny is de papa van Annelies 

Teamwork makes

the dream work!